Geschiedenis

Vader Dollevoet begon in 1983 in Berghem met een rompenmakerij voor meubels. De houten frames die vooral in banken werden gebruikt, kwamen in de beginjaren met 50 stuks per week de fabriek uit. De grootste afnemer was toen Meubitrend. Alles werd met de hand gemaakt en het ging ook om pure ambacht.

Maar in 1994 ging het helemaal mis. Door een brand werd het volledige bedrijf in de as gelegd. Maar meneer Dollevoet kwam terug als nooit tevoren. Er werd grond gekocht in Oss en in 1995 opende daar een heel nieuwe meubelfabriek. En dat het bedrijf niet bij de pakken neer ging zitten was duidelijk, want er werd zelfs met een CNC-freesmachine gewerkt. Zeer vernieuwend voor die tijd.

Het bedrijf groeide verder en in 1997 werd een tweede machine in gebruik genomen. Daardoor was de meubelfabriek van Dollevoet klaar om de klantenkring uit te breiden. Er kwamen steeds meer aanvragen voor machinaal freeswerk. De kracht van het bedrijf zat hem vooral in de kennis op het gebied van rompen voor banken.

Marco en Michel Dollevoet

In 2000 kwamen de twee zoons, Marco en Michel, aan het roer van het bedrijf en gingen de gebaande weg van vader verder in. De taken werden verdeeld. Marco werd voornamelijk verantwoordelijk voor het programmeren en kantoorwerk en Michel nam de verantwoording over al het regelwerk. Zo werd elk project nog beter begeleid.

Ondertussen is Dollevoet niet meer weg te denken uit de meubelbranche. Het bedrijf heeft zich verder ontwikkeld en is nu uniek in Nederland. Behalve voor de meubelbranche wordt er nu ook houtbewerking voor derden aangeboden. Het gaat om loonzagen voor bijvoorbeeld de bouw, standbouw en de verpakkingsindustrie.

Kortom: Dollevoet is uitgegroeid tot een modern machinaal houtbewerkingsbedrijf en is toonaangevend in zijn branche.