Norma (Boxmeer)

Norma maakt behalve matrassen ook boxsprings. Hierin worden ook houten elementen verwerkt. Aangezien de markt zich snel ontwikkelt, moet een bedrijf als Norma continu vernieuwen. Voor Norma produceert Dollevoet houten onderdelen voor boxsprings. Deze producten worden als losse onderdelen geleverd en in eigen productiehal gemonteerd.

Johan Winters: "Een matras gaat tegenwoordig nog maar één jaar mee en wordt dan al weer verbeterd qua uitstraling en techniek. Ook de uitstraling van een boxspring is zeer trendgevoelig. Norma speelt hierop in door elk half jaar met nieuwe producten te komen."

"De samenwerking met Dollevoet begon in 2002, toen onze toenmalige producent ermee stopte. Norma en Dollevoet groeien samen, want sinds het begin van de samenwerking is de productie verviervoudigd. Ze produceren jaarlijks wel 20 tot 30 nieuwe artikelen voor ons en dan ook nog in verschillende maten."

"Het is een vorm van partnership, want Dollevoet denkt met ons mee in het ontwikkelingsproces. Zij weten perfect wat er met hout kan en gecombineerd met onze kennis van boxsprings ontstaan er altijd weer mooie nieuwe dingen. Bij Dollevoet zijn ze ook flexibel: of wij nu 100 producten bestellen of we bestellen losse producten tot wel 100 keer per jaar, het kan allemaal."

Website: www.norma.nl

norma.jpg